Saturday 24 March 2012

Cum sa obtii o estimare corecta a reparatiilor pentru masina ta

Sa fim onesti- cei mai multi dintre noi nu pot sa stie ce e in neregula cu masina lor in momentul in care nu mai porneste. Desi e o traditie ca romanii sa fie mesteri buni la toate, e foarte dificil sa aproximam corect problemele tehnice ale masinii. Sigur, sunt probleme banale pe care un autoturism le poate avea si care pot fi “ghicite” de soferii mai experimentati, dar in cazul unor probleme mai serioase, e absolut imperios necesar ca masina sa fie verificata de mecanici profesionisti. La fel ca in cazul unui frigider sau a unui sistem de aer conditionat, e contraindicat pentru amatori sa incerce sa le repare. Urmarile pot fi destul de neplacute si doar din dorinta de a parea mai abil sau pentru a economisi niste bani, nu prea are sens sa va asumati acest risc.

 Motivele pentru care poate fi nevoie de o estimare pot fi numeroase, nu trebuie sa fie vorba doar de o defectiune. De exemplu, daca doriti sa vindeti o masina, prospectivul cumparator va vrea sa stie in ce stare tehnica se afla vehicolul si nu va dori sa avanseze cu negocierile pana in momentul in care va avea, negru pe alb, o situatie clara. Chiar si in situatia inversa, aceea in care doriti sa cumparati o masina, e foarte recomandabil sa obtineti acelasi tip de estimare.

 Sunt multe cazurile in care pretul mic de pornire le-a luat ochii unor cumparatori, pentru ca apoi sa afle-uneori in feluri deloc placute- ca masina nu e capabila sa ajunga dintr-o parte in alta a orasului. De aceea, pe langa cunostintele de drifting, tunning si alte aspecte de divertisment legate de masini, e foarte util sa aveti in vedere si urmatoarele:

  • Cereti cat mai multe estimari. Fara sa vrem sa-i acuzam pe unii mecanici de rea vointa, uneori estimarile lor legate de starea actuala a unui masini pot fi destul de eronate. Fie ca e vorba de lipsa de experienta, fie ca e exces de zel sau dorinta de a incarca nota de plata, unele estimari pot sa fie in neconcordanta cu realitatea si de prea multe semnifica o cheltuiala in plus pentru solicitant. Nu va multumiti cu prima estimare pe care o primiti la primul service- probabil e unor la cateva sute de metri distanta, unde s-ar putea sa primiti o estimare mai corecta si mai realista. Pe cat posibil, mergeti insotit de un prieten cunoscator in ale mecanicii- daca vad ca au un partener de discutii abil, mecanicii de la service va vor trata altfel.
  • Indicati problemele imediate ale masinii. Daca sunteti sigur ca e o problema cu ambreiajul, spuneti-i mecanicului. Astfel, se economiseste timp, pentru ca mecanicul s-ar putea sa descopere alte probleme si sa uite de o problema certa pe care masina o are. Cu putina atentie si fermitate din partea dumneavoastra, masina poate fi reparata mai rapid.
  • Luati in considerare reputatia respectivului atelier. Reputatia unui magazin sau atelier e foarte importanta cand vine vorba de o colaborare profitabila. Daca mai multi prieteni v-au indrumat spre un anumit atelier, e recomandabil sa-i puneti in capul listei de optiuni. De asemenea, daca aveti timpul si dispozitia necesare, informati-va in legatura cu ce importator accesorii auto sau distribuitor accesorii auto lucreaza acel atelier. Daca atelierul are relatii cu companii reputabile, sunt sanse mai mari sa aveti de a face cu profesionisti cu adevarat de incredere.

  • huse auto, huse auto

    No comments:

    Post a Comment