ââ"Statul poliÅ£ienesc", spaima lui FrunzÄverde. "Ideologul" trecerii PDL de pe culoarul social-democrat pe cel al dreptei populare a demisionat din partid Åi va candida pentru stânga, susÅ£inut de USL. În noiembrie 2010, prim-vicepreÅedintele PDL FrunzÄverde declara cÄ România riscÄ sÄ se transforme într-un stat poliÅ£ienesc. AfirmaÅ£ia de atunci a fost reluatÄ ieri, în sensul cÄ România a devenit, între timp, stat poliÅ£ienesc. Despre preÅedintele CJ CaraÅ Severin s-a spus cÄ este bun prieten cu Marian MihÄilÄ, fost ofiÅ£er SIE. Cu o zi înainte de a lua 50.000 de euro mitÄ din Serbia pentru fostul judecÄtor CÄtÄlin Nicolae Åerban de la Curtea de Apel TimiÅoara, Iacob ChiÅÄrÄu, directorul Moldomin, s-a întâlnit cu MihÄilÄ, întâlnire monitorizatÄ de SRI. Cel din urmÄ este ofiÅ£er în rezervÄ al SIE, actualmente preÅedinte al Senatului UniversitÄÅ£ii "Eftimie Murgu" din ReÅiÅ£a, scrie EVZ.
Noul presedinte al Republicii Moldova: Eu vorbesc limba romana. Dar in Constitutie scrie "moldoveneasca". Noul presedinte al Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat luni ca vorbeste limba romana dar, din punct de vedere legal, limba oficiala este cea "moldoveneasca", adaugand ca politicienii sunt cei care creeaza artificial conflicte etnice, relateaza PRO TV Chisinau. "Eu vorbesc limba romana. Dar eu sunt jurist, iar in Constitutie scrie moldoveneasca. Academia spune ca vorbim romana, dar legile ne spun ca vorbim limba de stat, moldoveneasca", a declarat presedintele in cadrul emisiunii In Profunzime. "Este o problema artificiala, cu antiromanismul, antirusismul. Le fac oamenii cointeresati, le fac oamenii care au dividende politice. Asta se intampla in orase mai mari. Duceti-va in sate, acolo oamenii traiesc foarte bine, diferite etnii. Nu sunt conflicte pe motive etnice. Inseamna ca se poate. Dar la noi sunt forte care le dirijeaza. Noi trebuie sa ne gandim la tara noastra si sa ne mandrim ca suntem cetatenii acestei tari", a adaugat seful statului, anunta Gandul.
Basescu i-a multumit presedintelui Indoneziei pentru semnarea decretului de extradare a lui Nicolae Popa. Presedintele Traian Basescu a declarat, la finalul Summitului pentru Securitate Nucleara care a avut loc in perioada 26-27 martie la Seul, ca i-a multumit presedintelui Indoneziei, Susilo Bambang Yudhoyono, pentru semnarea decretului de extradare a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI. Presedintele Romaniei a avut mai multe discutii private cu sefi de state care au participat la summitul de la Seul, inclusiv cu presedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, inainte de fotografia de grup. Intrebat de jurnalisti daca a discutat cu presedintele rus despre scutul antiracheta, Basescu a raspuns ca "nefiind o intalnire oficiala, nu pot sa va spun ce am discutat nici cu presedintele Medvedev, nici cu presedintele Chinei, nici cu presedintele Obama, nici cu priministrul Canadei, nici cu priministrul Noii Zeelande nici cu presedintele Indoneziei caruia i-am multumit pentru semnarea decretului legat de Popa (n.r. - Nicolae Popa, fostul director al Gelsor)", informeaza Adevarul.
"Medicamente pentru mama", "oua", "minute": Codul cocainei in cluburile din Bucuresti. "Medicamente pentru mama", "oua" sau "minute". Toate aceste expresii inseamna, de fapt acelasi lucru: cocaina. Cel mai scump drog de pe piata romaneasca reprezinta totodata una dintre distractiile preferate ale multora dintre clientii cluburilor de lux din Bucuresti. 500 kilograme de droguri au capturat politistii romani anul trecut. Din acestea, aproape jumatate sunt halucinogene de mare risc, cum ar fi cocaina, a caror valoare de piata ajunge la aproximativ 20 milioane de euro. Cifrele, desi impresionante, reprezinta doar o parte din consumul real de stupefiante din Romania, caci acest obicei se raspandeste tot mai mult in tara noastra. Iar clientii cluburilor de lux sunt principalii cumparatori de cocaina, cel mai scump drog de pe piata romaneasca. Tocmai de aceea, castigurile pentru traficanti sunt colosale. La un kilogram din aceasta substanta distribuit in discotecile de fite se castiga si 100.000 de euro. Povestile a doi traficanti importanti din cluburile de lux din Capitala, in prezent judecati, dezvaluie mecanismele prin care aceste droguri ajung in "lumea buna" a Bucurestiului, scrie Romania Libera.
Plan dur de mentinere a Moldovei in sfera de influenta a Rusiei. Alegerea unui presedinte pro-european la Chisinau si manifestatiile unioniste tot mai indraznete ale unor formatiuni politice deranjeaza in mod vizibil Federatia Rusa. Ca sa se asigure ca va reusi sa mentina Republica Moldova in sfera sa de influenta, Kremlinul l-a delegat pe fostul sau ambasador la NATO, Dmitri Rogozin, in functia de "reprezentant special al presedintelui rus in Transnistria". Mai mult, unul din autorii Codului vamal al Uniunii Euro-Asiatice, Yurii Kojankov, a declarat la Yalta, in cadrul unui seminar organizat de Institutul CSI de la Moscova, ca "in perspectiva, Transnistria ar putea deveni membru al Uniunii Euro-Asiatice" - structura creata de Moscova, in baza careia, potrivit analistilor politici, noul presedinte rus Vladimir Putin intentioneaza sa refaca Uniunea Sovietica, anunta Deutsche Welle.
Maidanezii l-au invins pe Oprescu. Primarul Capitalei a rezolvat problema cainilor comunitari doar pe hartie si din vorbe. Edilul anunta de un an ca face padocuri, dar nu s-a batut un cui. Pe 27 ianuarie 2011, exact a doua zi dupa ce o femeie fusese sfasiata de o haita de maidanezi in curtea ADP a sectorului 5, primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, declara ca "problema cainilor comunitari ramane, iar acest lucru inseamna ca legea nu functioneaza". Tot atunci, primarul mai spunea si ca a inceput sa-i stranga si sa-i duca in adapostul de la Fundulea. In luna septembrie, Oprescu pune din nou degetul pe rana si anunta o alta campanie, cealalta a ramas in stand by: "O sa fac un adapost de 5.000 de caini, cu ONG-uri dupa mine, ca sa nu mai existe suspiciuni si nebunii. Sterilizare si cat or trai, asta e. Dau adunarea de pe strada chiar in toamna aceasta". Potrivit statisticilor, la acea data, in Bucuresti erau peste 40.000 de patrupede fara stapan. Oricum, o luna mai tarziu, Oprescu s-a sucit si a pasat problema primariilor de sector, care trebuiau sa se ocupe de sterilizare si adapostirea cainilor in padocuri, informeaza EVZ.
Ceausescu, invidios pe succesul lui Dej. In aprilie 1964, la ideea lui Gheorghiu-Dej, Comitetul Central a proclamat independenta PMR fata de Kremlin. Cand a venit la putere, Nicolae Ceausescu a uitat meritele predecesorului sau. Abia dupa cativa ani de divergente romano-sovietice nerecunoscute public, Gheorghe Gheorghiu-Dej a hotarat sa actioneze. In aprilie 1964, la initiativa sa, Partidul Muncitoresc Roman (PMR) a redactat si publicat "Declaratia cu privire la pozitia PMR in problemele miscarii comuniste si muncitoresti internationale". Pe scurt, "Declaratia din aprilie 1964". Lansat in contextul schismei lumii comuniste, impartita intre pro-sovietici si prochinezi, documentul a adancit ruptura dintre Gheorghe Gheorghiu-Dej si Nikita Hrusciov. Si a pregatit terenul pentru gestul temerar al lui Nicolae Ceausescu, cand soldatii Organizatiei Tratatului de la Varsovia au invadat Cehoslovacia, scrie Adevarul.
Palatul clujean al stramosilor Printului Charles. Printre stramosii actualului mostenitor al Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii se numara si membrii familiei nobiliare Rhedey. Aflat in Piata Unirii, la intersectia cu strada Napoca, Palatul Rhedey poarta numele familiei care l-a cumparat la inceputul secolului al XVIII-lea. Pe la 1500, pe locul actualului palat Rhedey, se aflau patru case care apartineau patricienilor clujeni. Pe locul acelor case a fost ridicat Palatul Rhedey, construit in stil eclectic. In epoca constructiei palatului, actuala strada Napoca se numea ulita Fanului, intrucat din zona complexului Hasdeu pana aproape de Manastur se intindeau Fanatele Clujului. Prin sala de bal aflata in interiorul cladirii, palatul Rhedey isi leaga numele si de istoria teatrului maghiar din Transilvania. O placa comemorativa aminteste ca in acest loc s a aflat o prima institutie maghiara de teatru din Cluj, care a luat fiinta la 17 noiembrie 1792. In anii 1680-1690, cladirea a fost cumparata de aristocratul Laszlo Szekely, a carui sotie, Sara de Bulusd, era fiica unui boier din Moldova. Din initiativa Sarei si sub directa ei supraveghere, in 1698, cladirea a fost refacuta. Aproape de intrare, pe partea stanga a ei, curtea interioara a palatului pastreaza si azi blazonul Sarei, anunta Romania Libera.
Wednesday, 28 March 2012
Subiectele Zilei: Basescu i-a multumit presedintelui Indoneziei pentru semnarea decretului de extradare a lui Nicolae Popa; Noul presedinte al Republicii Moldova: Eu vorbesc limba romana. Dar in Constitutie scrie moldoveneasca; Maidanezii l-au invins pe O
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment