Sunday, 25 March 2012

Hidroforul este o necesitate nu un lux

Multi dintre noi prefera sa traiasca la casa, in mediul rural, in liniste si aer curat. Unii pur si simplu apeleaza la acest stil de viata linistit pentru ca asa le place, altii in schimb pe langa aerul curat de tara si viata in liniste desfasoara si activitati agricole de pe urma carora traiesc, isi fac practic mici afaceri muncind pamantul de care dispun. O locuinta in mediul rural, un stil de viata optim automat necesita conditii propice de supravietuire. hidroforul este o piesa dintr-un puzzle care completeaza stilul de viata in conditii optime in mediul rural. Eu de meserie sunt inginer agronom, desfasor activitati agricole in cadrul gospodariei mele. Dispun de un teren agricol pe care-l cultiv cu cereale. De mic am fost invatat cu munca campului, parintii mei fiind agricultori. Cu timpul a devenit si pentru mine nu doar un mijloc de supravietuire cat si o pasiune. Lucrez pamantul cu mult drag, practic fac acest lucru de placere si din toata inima.Inainte locuiam la apartament in oras. In momentul in care m-am mutat la tara, primele intrebarii ale sotiei mele au fost urmatoarele: eu cum imi spal rufele, vasele, cum imi desfasor activitaile casnice,cu ce imi ud florile, cum imi ud gradina? Cu furtunul va fi infernal?! Am incercat sa o calmez, spunandu-i ca va avea aceleasi conditii de la oras, singura schimbare va fi ca vom avea mai multa liniste, vom trai intr-un mediu mai putin poluat si nesanatos. In ceea ce priveste alimentarea cu apa am montat un hidrofor, pe care-l consider ca fiind o piesa foarte importanta pentru cei care stau la casa.M-am documetat mult pe aceasta tema inainte de a-l monta.

Un hidrofor are urmatoarele parti componente: buson de umplere pentru amorsare, orificiu aspiratie, corpul pompei, buson de golire, butelie, motorul electric, presostat, manomentru si orificiul de evacuare. hidroforul are la baza un principiu simplu de functionare. Acesta are o pompa, un rezervor cu perna de aer si un mecanism "presostat" Pompa trebuie sa scoata apa din fintina si sa o impinga in rezervor pina la o anumita presiune (care se vede pe manometru existent).

  In ceea ce priveste  functionarea instalatiei de hidrofor trebuie retinute urmatoarele:

  -in instalatia de hidrofor presiunea apei este ridicata de pompa.

  -aerul comprimat are rolul de a mentine volumul de apa acumulat in hidrofor sub presiunea creata de pompa, pe intervalul de timp cand pompa nu functioneaza.

  -pompa are o functionare clinica,perioada unui ciclu fiind egala cu intervalul de timp intre doua porniri sau doua opriri succesive ale pompei.

Exista o gama extrem de diversificata de astfel de pompe, pentru ca pana la urma la baza functionarii lor sta o pompa. Eu unul sunt extrem de multumit de hidroforul meu, sunt linistit, imi desfasor activitatea in cele mai bune conditii, este silentios, apa are presiune. Reusesc sa ma mentin pe linia de plutire si din punct de vedere al facturilor. In mediul rural aceasta “pompa” nu mai este un lux la ora actuala, ci a devenit o adevarata necesitate. 


hidrofor, pompa submersibila

No comments:

Post a Comment